Invalshoeken voor behandeling

Als podoposturale therapeut werken we voor behandeling vanuit drie verschillende invalshoeken:

  • Posturologie
  • Podologie
  • Sportpodologie

Posturologie

Hieronder verstaan we een houdingscorrigerende therapie waarmee knie-, heup-, rug, nek- en hoofdpijnklachten kunnen worden bestreden. Hiervoor worden ultradunne zooltjes gebruikt die de spieren van het houdingssysteem in uw lichaam stimuleren. Deze zooltjes worden handmatig aangemeten en vervaardigd. Goede zorg voor uw voeten past prima bij een actieve, gezonde levensstijl.

Podologie

Pijnklachten aan de voet, al dan niet met bijkomende houdings- en bewegingsklachten kunnen met podologie worden behandeld. Podologie werkt met hulpmiddelen om functieverlies van spieren en gewrichten te compenseren. Deze therapie is met name geschikt voor de reumatische en diabetische voet. Gewerkt wordt met een zo dun mogelijke ondersteunende zool die pijn of overbelasting vermindert.

Sportpodologie

Intensief sporten kan terugkerende voet-en houdingsklachten tot gevolg hebben. Bijvoorbeeld door overbelasting of een verkeerd afwikkelpatroon. Een sportzool wordt gemaakt om de voet tijdens het sporten te ontlasten en om een beter looppatroon te ontwikkelen. Een sportzool helpt u blessures te voorkomen en optimale sportieve prestaties te leveren.

Direct regelen

>> Maak een afspraak