Behandeling en controle

Klachten bestrijden door de lichaamshouding aan te passen

De behandeling van uw klachten gebeurt bij podoposturale therapie met dunne zooltjes gemaakt van kurk. Met kurkelementjes onder de voet passen we de houding van uw lichaam aan. Dit heeft een gunstig effect en zorgt dat pijn of vermoeidheid verdwijnen die ontstaan vanuit de voet. Om dit effect blijvend te maken, verwerken we de dunne stukjes kurk in zooltjes. Die draagt u in uw schoenen. Zooltjes in confectie maken kan niet, omdat iedere voet anders is.

Maatwerk

Ieder zooltje dat de podoposturale therapeut maakt, is uniek en op maat gemaakt voor wat uw lichaam nodig heeft. Zooltjes maken in confectie is dus niet mogelijk. Omdat ieder lichaam, iedere voet anders is.

Controle

Uw lichaam reageert op de veranderde houding. Daarom heeft het enige tijd nodig om zich aan te passen. Daardoor kunt u het gevoel krijgen van spierpijn. Als podoposturaal therapeut volgen we uw behandeling daarom op de voet. Meestal volgt  een controle 6 tot 8 weken nadat u begonnen bent de zooltjes te dragen. Daarna kunnen vervolgcontroles nodig zijn. Ook op langere termijn is controle van belang: meestal éénmaal per jaar.

Het grote verschil met steunzolen

De inlegzooltjes zoals de podoposturale therapeut ze maakt, werken anders dan de conventionele steunzool. De naam zegt het al: steunzolen ondersteunen de gewrichten in de voet, zodat deze passief in een andere stand komt te staan. Soms kan dat evenwel nodig zijn, bijvoorbeeld bij te veel druk of pijn, of speciaal bij Diabetes Mellitus. In die gevallen kunnen we ook als podoposturaal therapeut steunzolen aanmeten.

Meer weten

>> Lees onze tips om optimaal effect te hebben van uw behandeling

>> Informatie over de werking van zooltjes voor podoposturale therapie